Novagryl P60 (60gram/m2)

Novagryl P60 (60gram/m2)

Novagryl P60 is ontwikkeld om planten in bakken of jonge bomen te beschermen. Door het hoge gewicht (60gram/m2) vormt het een windscherm dat nodig is om de plant te beschermen en een goede thermiek te behouden.

Siergewassen

Siergewassen ►

Vliesdoek wordt gebruikt voor het overwinteren van planten in bakken en verzekerd een optimale bescherming in de winter tegen :

  • afbreken van blootgestelde delen van de plant (vorst, sneeuw, wind)
  • uitdroging van de twijgen, knoppen en blad (coniferen en groenblijvers)
  • afbreken van takken
  • verstikken van de wortels
  • bevriezing van de plant
  • plotselinge temperatuurswisselingen

Tevens helpt het nieuw ingezaaide gazonnen te beschermen en gazonnen die zijn bijgezaaid.

Siergewassen Bomen, struiken en vaste planten, Gazon/gras

Novagryl P60 (60gram/m2)

Novagryl P60 (60gram/m2)

Novagryl P60 is ontwikkeld voor een veeleisende toepassing in de winter. Door extra blootstelling en een verticale bevestiging combineert Novagryl P60 een zwaarder gewicht met lucht weerstand om een maximaal thermisch effect te bereiken. 

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
100m 1.6m (GR) -
100m 3.2m (GR) -
100m 4.8m (GR) -
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Toegepaste technologie

Planten als jonge bomen en planten in bakken hebben gedurende de winter een beschermde omgeving nodig. Een horizontale laag kan niet over het gewas kan worden gelegd. In dit geval is een verticale bescherming nodig. Hierdoor ontstaat een groter beschermde oppervlakte dat beter bestand is tegen wind en regen. 

Novagryl® P60 is een zwaar doek met sterke thermische eigenschappen. Door de relatief lage luchtdoorlatendheid vormt het een uitstekend windscherm. Hierdoor kan regen het doek minder makkelijk doordringen en de plant bereiken. Door de nonwoven structuur, blijft Novagryl® P60 ademend, dat nodig is de plant gezond te houden gedurende de winter. 

Novagryl P60 (60gram/m2)Novagryl P60 (60gram/m2)
Volle grond

Volle grond ►

Voor toepassingen in de volle grondsteelten is een stevig doek nodig met de mogelijkheden voor de boer om specifieke eisen van het doek naar behoefte te kiezen. Sterkte, hygrometrie, licht- en luchtdoorlatendheid en duurzaamheid zijn erg belangrijk. 

Kassen en plastic tunnels

Kassen en plastic tunnels ►

Toegepast in kassen wordt vliesdoek gebruikt als bescherming tegen insecten en wordt het toegepast voor meer lichtdoorlating en schaduw voor hogere opbrengsten en een meer gecontroleerd groei proces.

Boomkwekerijen

Boomkwekerijen ►

Jonge planten zijn vaak gevoeliger voor externe invloeden dan volgroeide planten. Beschermende maatregelen zijn vaak nodig ter bescherming tegen schade.