Novagryl P30 (30gram/m2)

Novagryl P30 (30gram/m2)

Novagryl® P30 is speciaal ontwikkeld voor bescherming gedurende de winter van planten in extreme weersomstandigheden. Het biedt een hoge weerstand die nodig is voor een bescherming tegen kou en vorst. Dit product met een hogere dichtheid helpt beschadigingen door wind, als uitdroging en het afbreken van het gewas, te verminderen. De meer gecontroleerde luchtstroom zorgt voor een microklimaat welke nodig is voor gewassen in de winter om de impact van temperatuursverschillen te minimaliseren.

Wortel- en knolgewassen

Wortel- en knolgewassen ►

Deze categorie bevat bijvoorbeeld groenten als radijs, wortelen en groenten die behoren tot de familie van de ui. Al deze groenten worden voornamelijk gezaaid. De groei en opbrengst van dit gewastype kan worden verbeterd door een goede bodemstructuur die de vereiste vochtbalans behoudt om het kiemgehalte te verhogen. 

Vliesdoek met een goede homogeniteit kan schade en verdrukking in de bodemstructuur voorkomen. In combinatie met regen kan korstvorming van de bodem het voor zaailingen moeilijk maken op te komen. 

Vliesdoek creëert een goed thermisch effect dat de groei van zaailingen verbeterd.

Wortel- en knolgewassenRadijs, Koolraap, Knolraap/meiraap, Wortelen / Peen, Uien, Venkel, Knolselderij, Bieten

Fruit-groenten, Cucurbitaceae en zachtfruit

Fruit-groenten, Cucurbitaceae en zachtfruit ►

Deze categorie bestaat bijvoorbeeld uit aardbeien en groenten uit de komkommerfamilie als pompoen, meloen, komkommer en courgette. Deze planten hebben ruwe bladeren en stelen welke het vliesdoek kunnen beschadigen. Ons doek verhoogt de temperatuur en de vochtbalans van de bodem en versneld herstel van de groenten, die vaak zijn geplant. In het algemeen hebben ze een belangrijke vegetatieve ontwikkeling.

Fruit-groenten, Cucurbitaceae en zachtfruitAardbeien, Courgette

Blad-, knol- en bolgroenten

Blad-, knol- en bolgroenten ►

Deze groenten kunnen zowel worden gezaaid als geplant. Geplante gewassen zijn over het algemeen gevoelig voor veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Door het gebruikt van vliesdoek kan het het risico van deze veranderingen aanzienlijk worden gereduceerd. Gezaaide gewassen behoeven een doek dat korstvorming reduceert en een vochtig en thermisch effect behoudt voor uniforme kieming. In het algemeen hebben ze een belangrijke vegetatieve ontwikkeling.

 

Blad-, knol- en bolgroenten Andijvie, Asperges, Prei, Sla, Spinazie, Peterselie, Veldsla, Witlof

Siergewassen

Siergewassen ►

Vliesdoek wordt gebruikt voor het overwinteren van planten in bakken en verzekerd een optimale bescherming in de winter tegen :

  • afbreken van blootgestelde delen van de plant (vorst, sneeuw, wind)
  • uitdroging van de twijgen, knoppen en blad (coniferen en groenblijvers)
  • afbreken van takken
  • verstikken van de wortels
  • bevriezing van de plant
  • plotselinge temperatuurswisselingen

Tevens helpt het nieuw ingezaaide gazonnen te beschermen en gazonnen die zijn bijgezaaid.

Siergewassen Bomen, struiken en vaste planten, Gazon/gras

Novagryl P30 (30gram/m2)

Novagryl P30 (30gram/m2)

Gewassen die overwinteren worden vaak blootgesteld aan hoge temperatuurverschillen en aan beschadigende combinaties van regen, wind en vorst. Novagryl P30 biedt een hoge thermische efficiëntie van 24%, dit is 3 maal hoger dan een standaard polyethyleen folie. 

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m - 6.5m (GR)
250m - 10.5m (GR)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Toegepaste technologie

Novagryl® P30 is een vliesdoek met een verhoogd gewicht (30 gram/m2) speciaal ontwikkeld voor de bescherming van planten in winterse omstandigheden. Zijn technische weerstand is 65% hoger dan die van Agryl® P17®, waardoor het doek geschikt is te gebruiken in een koud klimaat. De luchtdoorlatendheid is verlaagd met 25%, wat bijdraagt aan een verhoogd thermische effect. De statische waterdoorlating is verlaagd met 40% waardoor de effecten van verslemping worden beperkt.

Novagryl® P30 is geschikt voor de bescherming van gewassen gedurende de winter of gewasssen die worden blootstelling aan zware weersomstandigheden. Door het unieke productieproces ontstaat een egaal doek dat een continue sterkte over de gehele breedte en lengte van de rol heeft, waardoor het toegepast kan worden in zowel volle grondsteelten als in boomkwekerijen. Het biedt bescherming in de winter voor planten in bakken en voor groenten.

Specifieke voordelen bestaan uit de bescherming tegen vorst en sneeuw, plotselinge temperatuursverschillen en uitdroging van de plant. Gewassen beschermt door Novagryl® P30  kunnen zelfs tijdens vorst worden geoogst.

Novagryl P30 (30gram/m2)Novagryl P30 (30gram/m2)Novagryl P30 (30gram/m2)
Volle grond

Volle grond ►

Voor toepassingen in de volle grondsteelten is een stevig doek nodig met de mogelijkheden voor de boer om specifieke eisen van het doek naar behoefte te kiezen. Sterkte, hygrometrie, licht- en luchtdoorlatendheid en duurzaamheid zijn erg belangrijk. 

Kassen en plastic tunnels

Kassen en plastic tunnels ►

Toegepast in kassen wordt vliesdoek gebruikt als bescherming tegen insecten en wordt het toegepast voor meer lichtdoorlating en schaduw voor hogere opbrengsten en een meer gecontroleerd groei proces.

Boomkwekerijen

Boomkwekerijen ►

Jonge planten zijn vaak gevoeliger voor externe invloeden dan volgroeide planten. Beschermende maatregelen zijn vaak nodig ter bescherming tegen schade.