Novagryl P22 (22gram/m2)

Novagryl P22 (22gram/m2)

Novagryl P22 is een medium tot zwaar gewicht vliesdoek voor algemeen gebruik vliesdoek. Het toegevoegde gewicht verbetert de fysieke sterkte tijdens de installatie en gebruik. Zowel de thermische isolatie als de weerstand tegen schuren zijn verbeterd, dat resulteert in een hoger niveau van bescherming voor veeleisende planten in veeleisende omgevingen. 

Knollen

Knollen ►

Gewoonlijk geplant in de winter en beschermd tot eind april. Vroege aardappelen zijn het meest bekende voorbeeld van deze gewassen.

Knollen worden meestal geteeld op wachtbedden en hebben een sterke vegetatieve groei.

KnollenVroege aardappelen

Wortel- en knolgewassen

Wortel- en knolgewassen ►

Deze categorie bevat bijvoorbeeld groenten als radijs, wortelen en groenten die behoren tot de familie van de ui. Al deze groenten worden voornamelijk gezaaid. De groei en opbrengst van dit gewastype kan worden verbeterd door een goede bodemstructuur die de vereiste vochtbalans behoudt om het kiemgehalte te verhogen. 

Vliesdoek met een goede homogeniteit kan schade en verdrukking in de bodemstructuur voorkomen. In combinatie met regen kan korstvorming van de bodem het voor zaailingen moeilijk maken op te komen. 

Vliesdoek creëert een goed thermisch effect dat de groei van zaailingen verbeterd.

Wortel- en knolgewassenRadijs, Koolraap, Knolraap/meiraap, Wortelen / Peen, Uien, Venkel, Knolselderij, Bieten

Fruit-groenten, Cucurbitaceae en zachtfruit

Fruit-groenten, Cucurbitaceae en zachtfruit ►

Deze categorie bestaat bijvoorbeeld uit aardbeien en groenten uit de komkommerfamilie als pompoen, meloen, komkommer en courgette. Deze planten hebben ruwe bladeren en stelen welke het vliesdoek kunnen beschadigen. Ons doek verhoogt de temperatuur en de vochtbalans van de bodem en versneld herstel van de groenten, die vaak zijn geplant. In het algemeen hebben ze een belangrijke vegetatieve ontwikkeling.

Fruit-groenten, Cucurbitaceae en zachtfruitAardbeien, Courgette

Blad-, knol- en bolgroenten

Blad-, knol- en bolgroenten ►

Deze groenten kunnen zowel worden gezaaid als geplant. Geplante gewassen zijn over het algemeen gevoelig voor veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Door het gebruikt van vliesdoek kan het het risico van deze veranderingen aanzienlijk worden gereduceerd. Gezaaide gewassen behoeven een doek dat korstvorming reduceert en een vochtig en thermisch effect behoudt voor uniforme kieming. In het algemeen hebben ze een belangrijke vegetatieve ontwikkeling.

 

Blad-, knol- en bolgroenten Andijvie, Asperges, Prei, Sla, Spinazie, Peterselie, Veldsla, Witlof

Siergewassen

Siergewassen ►

Vliesdoek wordt gebruikt voor het overwinteren van planten in bakken en verzekerd een optimale bescherming in de winter tegen :

  • afbreken van blootgestelde delen van de plant (vorst, sneeuw, wind)
  • uitdroging van de twijgen, knoppen en blad (coniferen en groenblijvers)
  • afbreken van takken
  • verstikken van de wortels
  • bevriezing van de plant
  • plotselinge temperatuurswisselingen

Tevens helpt het nieuw ingezaaide gazonnen te beschermen en gazonnen die zijn bijgezaaid.

Siergewassen Bomen, struiken en vaste planten, Gazon/gras

Novagryl P22 (22gram/m2)

Novagryl P22 (22gram/m2)

Dit product biedt extra duurzaamheid en thermiciteit voor gebieden waar het gewas voortdurend wordt blootgesteld aan kou en wind. Dit betreft voornamelijk de meer noordelijk gelegen landen, waar gevoelige gewassen worden geplant in een koud klimaat en bij installaties met aanzienlijke blootstelling van wind.

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m - 6.60m (GR)
250m - 10.50m (R)
250m - 12.75m (R)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Toegepaste technologie

Novagryl® P22 is een medium gewicht vliesdoek geschikt voor gevoelige en veeleisende gewassen in koude of extreme weersgebieden. Het doek is 47% sterker dan Agryl® P17. Hierdoor ontstaan er, na het neerleggen, in Novagryl® P22 minder snel beschadigen. 

Novagryl® P22 heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen als Agryl® P19 en wordt aangeraden voor teelten als aardbeien en planten uit de komkommerfamilie. Door de sterkte en stevigheid raakt het echter minder snel beschadigd door planten met ruwe bladeren en stelen dan een lichter doek. 

Agryl® creëert een groei verbeterend klimaat dankzij de zorgvuldig geselecteerde materialen. De open structuur zorgt voor een verse luchtstroom onder het doek waardoor temperatuurverschillen verminderen en schokken worden vermeden. Vanuit het thermisch oogpunt, laat het overdag zonlicht door en behoudt het ’s avonds de warmte straling van de aarde.

Agryl® is water- en lucht doorlatend en door zijn lage hydrostatische waarde laat het regenwater en irrigatie goed door. Ook kan het gewas worden bemest zonder het doek te hoeven verwijderen. Doordat het zeer weinig vocht vasthoudt blijft het doek licht en is het zelfs geschikt voor de gevoeligste gewassen. Hierdoor is er ook minder kans op beschadiging veroorzaakt door de wind.

Voor een optimaal gebruik van het vliesdoek is Agryl® verkrijgbaar in vele standaard- en opmaatgemaakte afmetingen tot aan een maximum van 28 meter breed. Hierdoor versneld het de tijd die nodig is om het doek neer te leggen doordat er minder rol veranderingen nodig zijn en het land minder vaak hoeft te worden doorkruist en er minder verspilling van het product is. De versterkte randen zorgen voor meer comfort tijdens het neerleggen, en is er minder risico op scheuren tijdens het ingraven/vastzetten van het doek.  

Novagryl P22 (22gram/m2)Novagryl P22 (22gram/m2)Novagryl P22 (22gram/m2)
Volle grond

Volle grond ►

Voor toepassingen in de volle grondsteelten is een stevig doek nodig met de mogelijkheden voor de boer om specifieke eisen van het doek naar behoefte te kiezen. Sterkte, hygrometrie, licht- en luchtdoorlatendheid en duurzaamheid zijn erg belangrijk.