Novagryl P19 (19gram/m2)

Novagryl Plus (19gram/m2)

Novagryl P19 is speciaal ontwikkeld voor gewassen met een sterke vegetatieve groei en is ontworpen met een uitstekende elasticiteit. Het doek rekt mee met de groei van het gewas met behoud van zijn eigenschappen, dient als afscherming tegen insecten en voorziet thermische bescherming.

Wortel- en knolgewassen

Wortel- en knolgewassen ►

Deze categorie bevat bijvoorbeeld groenten als radijs, wortelen en groenten die behoren tot de familie van de ui. Al deze groenten worden voornamelijk gezaaid. De groei en opbrengst van dit gewastype kan worden verbeterd door een goede bodemstructuur die de vereiste vochtbalans behoudt om het kiemgehalte te verhogen. 

Vliesdoek met een goede homogeniteit kan schade en verdrukking in de bodemstructuur voorkomen. In combinatie met regen kan korstvorming van de bodem het voor zaailingen moeilijk maken op te komen. 

Vliesdoek creëert een goed thermisch effect dat de groei van zaailingen verbeterd.

Wortel- en knolgewassenRadijs, Koolraap, Knolraap/meiraap, Wortelen / Peen, Uien, Venkel, Knolselderij, Bieten

Blad-, knol- en bolgroenten

Blad-, knol- en bolgroenten ►

Deze groenten kunnen zowel worden gezaaid als geplant. Geplante gewassen zijn over het algemeen gevoelig voor veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Door het gebruikt van vliesdoek kan het het risico van deze veranderingen aanzienlijk worden gereduceerd. Gezaaide gewassen behoeven een doek dat korstvorming reduceert en een vochtig en thermisch effect behoudt voor uniforme kieming. In het algemeen hebben ze een belangrijke vegetatieve ontwikkeling.

 

Blad-, knol- en bolgroenten Andijvie, Asperges, Prei, Sla, Spinazie, Peterselie, Veldsla, Witlof

Stengelgewassen

Stengelgewassen ►

Omdat suikermais een sterke verticale groei kent, van meer dan 2 meter hoogte, is een doek met hoge rekbaarheid vereist. Deze gezaaide groente benodigd een doek dat hygrometrie behoudt dat nodig is voor een verbeterde kieming én homogeniteit dat schade en verdrukking van de bodemstructuur voorkomt. Het gewas heeft ook een goed thermisch klimaat nodig dat de groei van de zaailingen optimaliseert.

StengelgewassenSuikermais

Peulvruchten

Peulvruchten ►

Erwten en bonen worden meestal afgedekt vanaf het eind van de winter tot aan midden mei. De homogeniteit van de kieming is de sleutel voor een geslaagde zaai. Vliesdoek verhoogt de uniformiteit en de snelheid van de kieming door de bodemstructuur en vochtigheid te behouden en de temperatuur te verhogen.

PeulvruchtenBonen, Erwten

Siergewassen

Siergewassen ►

Vliesdoek wordt gebruikt voor het overwinteren van planten in bakken en verzekerd een optimale bescherming in de winter tegen :

  • afbreken van blootgestelde delen van de plant (vorst, sneeuw, wind)
  • uitdroging van de twijgen, knoppen en blad (coniferen en groenblijvers)
  • afbreken van takken
  • verstikken van de wortels
  • bevriezing van de plant
  • plotselinge temperatuurswisselingen

Tevens helpt het nieuw ingezaaide gazonnen te beschermen en gazonnen die zijn bijgezaaid.

Siergewassen Bomen, struiken en vaste planten, Gazon/gras

Novagryl P19 (19gram/m2)

Novagryl P19 (19gram/m2)

Novagryl P19 biedt boeren een alternatief om de bescherming te verbeteren zonder dat het doek zwaarder wordt. Het wordt gefabriceerd in 3 lagen van fijne weefsels, waardoor het een unieke rekbaarheid heeft dat niet is terug te zien in enkel- of dubbellaagsproducten.

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m 1.5m (GR) 4.0m (GR)
250m - 6.6m (GR)
250m - 8.5m (GR)
250m - 10.5m (R)
250m - 11.3m (R)
250m - 12.1m (R)
250m - 12.8m (R)
250m - 13.6m (R)
250m - 16.0m (R)
250m - 20.4m (R)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Toegepaste technologie

Voor gewassen met een snelle groei die specifieke eisen stellen aan een doek biedt Novagryl P19, 19 gram een zeer hoge rekbaarheid (tot 44% verlening).

Novagryl® is ontwikkeld voor gewassen met een sterke vegetatieve ontwikkeling die een doek nodig hebben dat meegroeit. Novagryl heeft een hoge mate van elasticiteit, waardoor het doek kan meerekken. Novagryl® wordt gemaakt middels een uniek procedé. Het bestaat uit 3 ongeweven lagen, hierdoor ontstaat een uiterst homogeen doek met een hoge luchtdoorlatendheid voor een stabiel microklimaat.

Novargyl kan worden geleverd in breedtes van 3,2 tot 30 meter. In standaard maten veelal voorradig. Als lange termijn planning mogelijk is, kunnen opmaat gemaakte afmetingen worden geproduceerd voor een optimaal gebruik.

Novagryl P19 (19gram/m2)Novagryl P19 (19gram/m2)Novagryl P19 (19gram/m2)Novagryl P19 (19gram/m2)
Volle grond

Volle grond ►

Voor toepassingen in de volle grondsteelten is een stevig doek nodig met de mogelijkheden voor de boer om specifieke eisen van het doek naar behoefte te kiezen. Sterkte, hygrometrie, licht- en luchtdoorlatendheid en duurzaamheid zijn erg belangrijk.