Agryl P17 (17gram/m2)

Agryl P17 (17gram/m2)

Dit merkproduct geeft het gewas een effectieve bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf. Een goede luchtdoorlatendheid voor een constante temperatuur en behoudt van warmte om de wortel temperatuur te verhogen en zo de rijpheid te vervroegen. De dikke vezels van het doek maken het sterk genoeg in de bescherming tegen weersextremen. De vele mogelijkheden in afmetingen dragen bij aan een optimale afdekking van de gewassen.

Knollen

Knollen ►

Gewoonlijk geplant in de winter en beschermd tot eind april. Vroege aardappelen zijn het meest bekende voorbeeld van deze gewassen.

Knollen worden meestal geteeld op wachtbedden en hebben een sterke vegetatieve groei.

KnollenVroege aardappelen

Wortel- en knolgewassen

Wortel- en knolgewassen ►

Deze categorie bevat bijvoorbeeld groenten als radijs, wortelen en groenten die behoren tot de familie van de ui. Al deze groenten worden voornamelijk gezaaid. De groei en opbrengst van dit gewastype kan worden verbeterd door een goede bodemstructuur die de vereiste vochtbalans behoudt om het kiemgehalte te verhogen. 

Vliesdoek met een goede homogeniteit kan schade en verdrukking in de bodemstructuur voorkomen. In combinatie met regen kan korstvorming van de bodem het voor zaailingen moeilijk maken op te komen. 

Vliesdoek creëert een goed thermisch effect dat de groei van zaailingen verbeterd.

Wortel- en knolgewassenRadijs, Koolraap, Knolraap/meiraap, Wortelen / Peen, Uien, Venkel, Knolselderij, Bieten

Fruit-groenten, Cucurbitaceae en zachtfruit

Fruit-groenten, Cucurbitaceae en zachtfruit ►

Deze categorie bestaat bijvoorbeeld uit aardbeien en groenten uit de komkommerfamilie als pompoen, meloen, komkommer en courgette. Deze planten hebben ruwe bladeren en stelen welke het vliesdoek kunnen beschadigen. Ons doek verhoogt de temperatuur en de vochtbalans van de bodem en versneld herstel van de groenten, die vaak zijn geplant. In het algemeen hebben ze een belangrijke vegetatieve ontwikkeling.

Fruit-groenten, Cucurbitaceae en zachtfruitAardbeien, Courgette

Blad-, knol- en bolgroenten

Blad-, knol- en bolgroenten ►

Deze groenten kunnen zowel worden gezaaid als geplant. Geplante gewassen zijn over het algemeen gevoelig voor veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Door het gebruikt van vliesdoek kan het het risico van deze veranderingen aanzienlijk worden gereduceerd. Gezaaide gewassen behoeven een doek dat korstvorming reduceert en een vochtig en thermisch effect behoudt voor uniforme kieming. In het algemeen hebben ze een belangrijke vegetatieve ontwikkeling.

 

Blad-, knol- en bolgroenten Andijvie, Asperges, Prei, Sla, Spinazie, Peterselie, Veldsla, Witlof

Brassica gewas

Brassica gewas ►

Deze groenten worden geplant in maart-april en afgedekt met vliesdoek om de wortelgroei te verbeteren. Gedurende 4 tot 6 weken afhankelijk van het soort gewas. In dit seizoen is de bodemtemperatuur nog laag welke een snelle wortelgroei beperkt en koude wind remt de vegetatieve groei van de plant. De combinatie van het effect dat het vliesdoek heeft als zowel windbreker en deken ineen zorgt voor een snelle groei en effectieve bescherming van het blad.

Brassica gewasKool, Broccoli, Koolrabi, Bloemkool

Siergewassen

Siergewassen ►

Vliesdoek wordt gebruikt voor het overwinteren van planten in bakken en verzekerd een optimale bescherming in de winter tegen :

  • afbreken van blootgestelde delen van de plant (vorst, sneeuw, wind)
  • uitdroging van de twijgen, knoppen en blad (coniferen en groenblijvers)
  • afbreken van takken
  • verstikken van de wortels
  • bevriezing van de plant
  • plotselinge temperatuurswisselingen

Tevens helpt het nieuw ingezaaide gazonnen te beschermen en gazonnen die zijn bijgezaaid.

Siergewassen Bomen, struiken en vaste planten, Gazon/gras

Bananas

Bananas ►

Virus transmission is a key issue for Banana growers. Mid weight agryl in unique roll formats is used to create an economically effective protection mechanism avoiding the complexity of covering the entire bunch.

BananasBanaan

Jonge Planten

Jonge Planten ►

Jonge planten omvatten zowel groenten- als sierplanten die bedekt worden opgekweekt in de kwekerij of de kas vóór het opplanten.

Om een optimale temperatuur en een vochtig groeimedium te behouden, worden geplante zaden bedekt met Agryl®. De plantgroei is daardoor eerder en uniform. De duur van het gebruik van het Agryl® hangt af van de gevoeligheid van het soort plant voor hoge temperaturen.

Jonge PlantenJonge Planten

Agryl P17 (17gram/m2)

Agryl P17 (17gram/m2)

Agryl 17 – is een uniek product en combineert de open structuur en zijn ademend vermogen, welke benodigd zijn voor een sterke groei. Het doek is geschikt voor een breed scala aan landbouwgewassen en wordt veel gebruikt in het landbouw milieu. Agryl 17 wordt al meer dan 30 jaar gebruikt in meer dan 40 landen wereldwijd.

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m 2.2m (GR) 4.1m (GR)
250m - 6.5m (GR)
250m - 8.5m (GR)
250m - 10.5m (R)
250m - 12.75m (R)
250m - 16m (R)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Toegepaste technologie

Agryl® P17® is het lichtste doek in ons assortiment vliesdoek en wordt gebruikt om opbrengsten te vergroten en oogsttijd te vervroegen.

Agryl P17 is door zijn sterkte geschikt voor gebruik in veel verschillende omstandigheden om het gewas te beschermen. Het helpt de impact van klimaatveranderingen als hagel, regen en sneeuw te verminderen. Ook dient het als een beschermlaag tegen insecten en dieren als konijnen en vogels.

Agryl creëert een groei bevorderend microklimaat door gebruik van zorgvuldig gekozen materialen. De open structuur geeft een lage thermische waarde, met hoge luchtstroom. Hierdoor ontstaat een constantere temperatuur, minder schommelingen tussen dag en nacht en behoud van warmte in de aarde gedurende de dag. 

Door de open structuur van het Agryl® kunnen boeren en tuinders het bedekte gewas beregenen en bemesten zonder het vliesdoek te hoeven verwijderen. Door de uitzonderlijk hoge doorlatendheid van water en lucht en uitzonderlijk lage hydrostatische waarde loopt water er snel doorheen. Hierdoor blijft het een lichtgewicht product waardoor er minder risico is op schade door wind. 

Door het gebruik van Agryl® ontstaat een homogeen gewas met uniforme maat en bevordert het een vroege rijping in het seizoen. De oogsttijd voor de volgende gewassen kan worden vervroegd met: 

8-18 dagen voor sla

8-14 dagen voor aardbeien

Voor een optimaal gebruik van het vliesdoek is Agryl® verkrijgbaar in vele standaard- en opmaatgemaakte afmetingen tot aan een maximum van 28 meter breed. Hierdoor versneld het de tijd die nodig is om het doek neer te leggen doordat er minder rol veranderingen nodig zijn en het land minder vaak hoeft te worden doorkruist en er minder verspilling van het product is. De versterkte randen zorgen voor meer comfort tijdens het neerleggen, en is er minder risico op scheuren tijdens het ingraven/vastzetten van het doek.

Agryl P17 (17gram/m2)Agryl P17 (17gram/m2)Agryl P17 (17gram/m2)Agryl P17 (17gram/m2)Agryl P17 (17gram/m2)Agryl P17 (17gram/m2)Agryl P17 (17gram/m2)Agryl P17 (17gram/m2)
Volle grond

Volle grond ►

Voor toepassingen in de volle grondsteelten is een stevig doek nodig met de mogelijkheden voor de boer om specifieke eisen van het doek naar behoefte te kiezen. Sterkte, hygrometrie, licht- en luchtdoorlatendheid en duurzaamheid zijn erg belangrijk. 

Kassen en plastic tunnels

Kassen en plastic tunnels ►

Toegepast in kassen wordt vliesdoek gebruikt als bescherming tegen insecten en wordt het toegepast voor meer lichtdoorlating en schaduw voor hogere opbrengsten en een meer gecontroleerd groei proces.

Macrotunnels

Macrotunnels ►

Macrotunnels worden gebruikt om meerdere plantbedden tegelijk te bedekken, met daaronder voldoende stahoogte voor de productiemedewerkers om de planten te bereiken. Onder het doek ontstaat hetzelfde klimaat als bij microtunnels.

Microtunnels

Microtunnels ►

Microtunnels gemaakt van Agryl® worden in het algemeen gebruikt voor de teelt van bijvoorbeeld tomaten en paprika’s in Zuid-Europa. In de tunnels wordt een microklimaat gecreëerd met voldoende verticale ruimte voor een goede groei van de plant. 

Zakken

Zakken ►

Omdat Agryl uitstekend gelijmd kan worden, kan er een zak van worden gemaakt om de vruchten van bepaalde gewassen die bescherming nodig hebben, zoals bananen, ermee in te pakken, terwijl de rest van de plant onbedekt blijft. 

Boomkwekerijen

Boomkwekerijen ►

Jonge planten zijn vaak gevoeliger voor externe invloeden dan volgroeide planten. Beschermende maatregelen zijn vaak nodig ter bescherming tegen schade.