Agryl I (12gram/m2)

AGRYL I Insect Protection Net

De schade door insecten en de verspreiding van virussen in het gewas kan worden geminimaliseerd door de beweging van de ziektedragers - voornamelijk insecten - onder controle te houden. Dit kan worden gereduceerd door het gewas te beschermen met een gifvrije fysieke barrière. Agryl® I biedt een nieuwe aanpak ten opzichte van traditioneel insectengaas, tegen een lagere prijs. 

Wortel- en knolgewassen

Wortel- en knolgewassen ►

Deze categorie bevat bijvoorbeeld groenten als radijs, wortelen en groenten die behoren tot de familie van de ui. Al deze groenten worden voornamelijk gezaaid. De groei en opbrengst van dit gewastype kan worden verbeterd door een goede bodemstructuur die de vereiste vochtbalans behoudt om het kiemgehalte te verhogen. 

Vliesdoek met een goede homogeniteit kan schade en verdrukking in de bodemstructuur voorkomen. In combinatie met regen kan korstvorming van de bodem het voor zaailingen moeilijk maken op te komen. 

Vliesdoek creëert een goed thermisch effect dat de groei van zaailingen verbeterd.

Wortel- en knolgewassenRadijs, Koolraap, Knolraap/meiraap, Wortelen / Peen, Uien, Venkel, Knolselderij, Bieten

Fruit-groenten, Cucurbitaceae en zachtfruit

Fruit-groenten, Cucurbitaceae en zachtfruit ►

Deze categorie bestaat bijvoorbeeld uit aardbeien en groenten uit de komkommerfamilie als pompoen, meloen, komkommer en courgette. Deze planten hebben ruwe bladeren en stelen welke het vliesdoek kunnen beschadigen. Ons doek verhoogt de temperatuur en de vochtbalans van de bodem en versneld herstel van de groenten, die vaak zijn geplant. In het algemeen hebben ze een belangrijke vegetatieve ontwikkeling.

Fruit-groenten, Cucurbitaceae en zachtfruitAardbeien, Courgette

Jonge Planten

Jonge Planten ►

Jonge planten omvatten zowel groenten- als sierplanten die bedekt worden opgekweekt in de kwekerij of de kas vóór het opplanten.

Om een optimale temperatuur en een vochtig groeimedium te behouden, worden geplante zaden bedekt met Agryl®. De plantgroei is daardoor eerder en uniform. De duur van het gebruik van het Agryl® hangt af van de gevoeligheid van het soort plant voor hoge temperaturen.

Jonge PlantenJonge Planten

Agryl I (12gram/m2)

Agryl I (12gram/m2)

Agryl I is ontwikkeld voor het beschermen van gewas tegen insecten. 

Ontwikkelt als een zeer lichtgewicht product. Het doek geeft een hoge luchtcirculatie en warmte afvoer. Dit Agryl is geschikt voor velen gewassen. Ook is het gebruikt van vliesdoek beter voor het milieu, omdat u geen chemische producten meer nodig heeft om u gewas te beschermen tegen insecten. 

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m - 4.5m (GR)
250m - 6.5m (GR)
250m - 11m (GR)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Toegepaste technologie

Agryl® I is gemaakt van polypropyleen en vormt een ondoordringbare barrière voor de meeste insecten. Het voorkomt directe schade van insecten en het belet het leggen van eieren in het gewas. Het geeft een effectieve bescherming tegen talrijke insecten zoals:

  • Wortelvlieg
  • Koolvlieg  (kool, koolrabi, radijs)
  • Mineervlieg (biet, spinazie, tomaat)
  • Aardvlo (brassica)
  • Witte vlieg (tomaat, biet, spinazie)

Traditioneel vliesdoek kan bij gebruik in de lente en zomer een te hoge temperatuur veroorzaken wat verbranding van het gewas kan veroorzaken. Agryl® I is ontwikkeld om dit te voorkomen. Dankzij speciale perforatie heeft het als voordeel dat het licht in gewicht is, het een hoge luchtdoorlatendheid heeft en effectief beschermt tegen insecten. Meer luchtbeweging verlaagt de opbouw van warmte. 

Agryl® I is een goedkopere oplossing t.o.v. traditioneel insectendoek. Het is lichter, terwijl het sterk genoeg is om een seizoen (lente/zomer) te worden gebruikt ter bescherming tegen plagen. Omdat het een eenmalig doek is, hoeft het niet te worden opgeslagen voor het volgende seizoen.

Agryl I (12gram/m2)Agryl I (12gram/m2)
Volle grond

Volle grond ►

Voor toepassingen in de volle grondsteelten is een stevig doek nodig met de mogelijkheden voor de boer om specifieke eisen van het doek naar behoefte te kiezen. Sterkte, hygrometrie, licht- en luchtdoorlatendheid en duurzaamheid zijn erg belangrijk. 

Kassen en plastic tunnels

Kassen en plastic tunnels ►

Toegepast in kassen wordt vliesdoek gebruikt als bescherming tegen insecten en wordt het toegepast voor meer lichtdoorlating en schaduw voor hogere opbrengsten en een meer gecontroleerd groei proces.