Wortel- en knolgewassen

Wortel- en knolgewassen

Deze categorie bevat bijvoorbeeld groenten als radijs, wortelen en groenten die behoren tot de familie van de ui. Al deze groenten worden voornamelijk gezaaid. De groei en opbrengst van dit gewastype kan worden verbeterd door een goede bodemstructuur die de vereiste vochtbalans behoudt om het kiemgehalte te verhogen. 

Vliesdoek met een goede homogeniteit kan schade en verdrukking in de bodemstructuur voorkomen. In combinatie met regen kan korstvorming van de bodem het voor zaailingen moeilijk maken op te komen. 

Vliesdoek creëert een goed thermisch effect dat de groei van zaailingen verbeterd.

Radijs

Radijs

Radijs wordt gezaaid en bedekt met 1 of 2 lagen vliesdoek van november tot begin april, waardoor oogsten 10 tot 21 dagen eerder kan (afhankelijk van de periode en het aantal lagen vliesdoek). Novagryl 19 wordt aangeraden op open velden voor een passende balans van de rek en thermische bescherming. Om fytosanitaire problemen te vermijden, wordt Agryl P17 voornamelijk aangeraden onder het vliesdoek. Insecten beschermingsnet kan gelegd worden tot en met de oogst.

Koolraap

Koolraap

Normaal wordt deze beschermd in maart en april. Gewas bescherming kan de oogst tot 2 weken vertragen. Hiervoor wordt gewasbescherming Agryl met een laag of medium gewicht aangeraden, voor een goede thermische balans en luchtverversing. Insecten beschermingsnet kan gelegd worden tot en met de oogst. 

Knolraap/meiraap

Knolraap/meiraap

Knolraap gezaaid in de winter moet voor 7 tot 8 weken worden bedekt. Wij adviseren Agryl® P17® of P19 die bijdragen aan het thermisch effect en een goede luchtdoorstroming. Door het gebruik van ons vliesdoek ontstaat een homogene en eerdere productie en worden de risico’s van halmschieten verlaagd. Agryl® I, licht en minder thermisch kan tot aan de oogst worden gebruikt als anti insecten doek. 

Wortelen / Peen

Wortelen / Peen

Vroege wortelen worden gezaaid en bedekt op het land in februari/maart. De ontwikkeling van de wortel wordt beïnvloed door de temperatuur. Door vliesdoek te gebruiken wordt de opbrengst vergroot en het kan de rijpheid met 12 tot 16 dagen versnellen. 

Omdat wortelen een rekbaar doek dat vochtigheid behoud nodig hebben, wordt Novagryl 19 gram aangeraden om de kieming te verbeteren.

Een insectengaas kan tot aan de oogst op het gewas worden gelegd.

Uien

Uien

Het vliesdoek ligt tot het 3-blad stadium, om de gezaaide uien van januari tot april te beschermen tegen korstvorming en ook om de startende opbrengst te verbeteren.

Venkel

Venkel

Venkel wordt vanaf de planting, van midden maart tot begin april, bedekt voor 5 tot 6 weken. Omdat venkel erg gevoelig is voor hoge temperaturen, Agryl® P17® of P19 wordt aangeraden om een goede doorluchting te garanderen. Het gewas zal eerder 8-10 dagen vroeger zijn en uniform. Het risico van beschadiging wordt ook verminderd. 

Knolselderij

Knolselderij

Knolselderij wordt bedekt gedurende 6 tot 8 weken met Novagryl of medium gewicht Agryl buiten en 2-3 weken met Agryl. Dit zorgt voor een uniform en vroeg gewas. Hierdoor ontstaat een verbetering in de eerste commerciële opbrengst en schade aan het gewas wordt verminderd. 

Bieten

Bieten

Gezaaid van februari tot april, afhankelijk van het gebied, worden bieten afgedekt tot het 4 – 6 blad stadium (ongeveer 5 weken). Het gebruik van Novagryl® verhoogt de vroege verkoopbare oogst, de uniformiteit en de vroegheid van de rijping
(15 – 20 dagen). 

Agryl I (12gram/m2)

Agryl I (12gram/m2) ►

Agryl I is ontwikkeld voor het beschermen van gewas tegen insecten. 

Ontwikkelt als een zeer lichtgewicht product. Het doek geeft een hoge luchtcirculatie en warmte afvoer. Dit Agryl is geschikt voor velen gewassen. Ook is het gebruikt van vliesdoek beter voor het milieu, omdat u geen chemische producten meer nodig heeft om u gewas te beschermen tegen insecten. 

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m - 4.5m (GR)
250m - 6.5m (GR)
250m - 11m (GR)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Agryl P17 (17gram/m2)

Agryl P17 (17gram/m2) ►

Agryl 17 – is een uniek product en combineert de open structuur en zijn ademend vermogen, welke benodigd zijn voor een sterke groei. Het doek is geschikt voor een breed scala aan landbouwgewassen en wordt veel gebruikt in het landbouw milieu. Agryl 17 wordt al meer dan 30 jaar gebruikt in meer dan 40 landen wereldwijd.

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m 2.2m (GR) 4.1m (GR)
250m - 6.5m (GR)
250m - 8.5m (GR)
250m - 10.5m (R)
250m - 12.75m (R)
250m - 16m (R)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Novagryl P22 (22gram/m2)

Novagryl P22 (22gram/m2) ►

Dit product biedt extra duurzaamheid en thermiciteit voor gebieden waar het gewas voortdurend wordt blootgesteld aan kou en wind. Dit betreft voornamelijk de meer noordelijk gelegen landen, waar gevoelige gewassen worden geplant in een koud klimaat en bij installaties met aanzienlijke blootstelling van wind.

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m - 6.60m (GR)
250m - 10.50m (R)
250m - 12.75m (R)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Novagryl P30 (30gram/m2)

Novagryl P30 (30gram/m2) ►

Gewassen die overwinteren worden vaak blootgesteld aan hoge temperatuurverschillen en aan beschadigende combinaties van regen, wind en vorst. Novagryl P30 biedt een hoge thermische efficiëntie van 24%, dit is 3 maal hoger dan een standaard polyethyleen folie. 

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m - 6.5m (GR)
250m - 10.5m (GR)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Novagryl P19 (19gram/m2)

Novagryl P19 (19gram/m2) ►

Novagryl P19 biedt boeren een alternatief om de bescherming te verbeteren zonder dat het doek zwaarder wordt. Het wordt gefabriceerd in 3 lagen van fijne weefsels, waardoor het een unieke rekbaarheid heeft dat niet is terug te zien in enkel- of dubbellaagsproducten.

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m 1.5m (GR) 4.0m (GR)
250m - 6.6m (GR)
250m - 8.5m (GR)
250m - 10.5m (R)
250m - 11.3m (R)
250m - 12.1m (R)
250m - 12.8m (R)
250m - 13.6m (R)
250m - 16.0m (R)
250m - 20.4m (R)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Volle grond

Volle grond ►

Voor toepassingen in de volle grondsteelten is een stevig doek nodig met de mogelijkheden voor de boer om specifieke eisen van het doek naar behoefte te kiezen. Sterkte, hygrometrie, licht- en luchtdoorlatendheid en duurzaamheid zijn erg belangrijk. 

Kassen en plastic tunnels

Kassen en plastic tunnels ►

Toegepast in kassen wordt vliesdoek gebruikt als bescherming tegen insecten en wordt het toegepast voor meer lichtdoorlating en schaduw voor hogere opbrengsten en een meer gecontroleerd groei proces.

Microtunnels

Microtunnels ►

Microtunnels gemaakt van Agryl® worden in het algemeen gebruikt voor de teelt van bijvoorbeeld tomaten en paprika’s in Zuid-Europa. In de tunnels wordt een microklimaat gecreëerd met voldoende verticale ruimte voor een goede groei van de plant.