Knollen

Knollen

Gewoonlijk geplant in de winter en beschermd tot eind april. Vroege aardappelen zijn het meest bekende voorbeeld van deze gewassen.

Knollen worden meestal geteeld op wachtbedden en hebben een sterke vegetatieve groei.

Vroege aardappelen

Vroege aardappelen

Worden geplant in de winter met een groeiperiode van gemiddeld 90 dagen door verschillende klimaten heen. Medium gewicht Agryl wordt hiervoor aangeraden in hardere gebieden. Afhankelijk van de heersende omstandigheden, wordt een lichter gewicht Agryl aangeraden in het zuiden van Europa. Een vroegere oogst, van ongeveer 15-21 dagen eerder kan hiermee behaald worden.

Het vliesdoek zorgt voor een kosteneffectieve manier van klimaatbescherming. Knollen halen het voordeel uit de warmte van aarde, ook kwaliteit en opbrengst van een vroege bloei worden verbeterd.

Agryl P17 (17gram/m2)

Agryl P17 (17gram/m2) ►

Agryl 17 – is een uniek product en combineert de open structuur en zijn ademend vermogen, welke benodigd zijn voor een sterke groei. Het doek is geschikt voor een breed scala aan landbouwgewassen en wordt veel gebruikt in het landbouw milieu. Agryl 17 wordt al meer dan 30 jaar gebruikt in meer dan 40 landen wereldwijd.

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m 2.2m (GR) 4.1m (GR)
250m - 6.5m (GR)
250m - 8.5m (GR)
250m - 10.5m (R)
250m - 12.75m (R)
250m - 16m (R)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Novagryl P22 (22gram/m2)

Novagryl P22 (22gram/m2) ►

Dit product biedt extra duurzaamheid en thermiciteit voor gebieden waar het gewas voortdurend wordt blootgesteld aan kou en wind. Dit betreft voornamelijk de meer noordelijk gelegen landen, waar gevoelige gewassen worden geplant in een koud klimaat en bij installaties met aanzienlijke blootstelling van wind.

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m - 6.60m (GR)
250m - 10.50m (R)
250m - 12.75m (R)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Volle grond

Volle grond ►

Voor toepassingen in de volle grondsteelten is een stevig doek nodig met de mogelijkheden voor de boer om specifieke eisen van het doek naar behoefte te kiezen. Sterkte, hygrometrie, licht- en luchtdoorlatendheid en duurzaamheid zijn erg belangrijk. 

Kassen en plastic tunnels

Kassen en plastic tunnels ►

Toegepast in kassen wordt vliesdoek gebruikt als bescherming tegen insecten en wordt het toegepast voor meer lichtdoorlating en schaduw voor hogere opbrengsten en een meer gecontroleerd groei proces.