Jonge Planten

Jonge Planten

Jonge planten omvatten zowel groenten- als sierplanten die bedekt worden opgekweekt in de kwekerij of de kas vóór het opplanten.

Om een optimale temperatuur en een vochtig groeimedium te behouden, worden geplante zaden bedekt met Agryl®. De plantgroei is daardoor eerder en uniform. De duur van het gebruik van het Agryl® hangt af van de gevoeligheid van het soort plant voor hoge temperaturen.

Jonge Planten

Jonge Planten

Agryl wordt gebruikt om een vroege en uniforme productie te garanderen. Het biedt tevens bescherming tegen plagen. Het wordt meestal gelegd na het zaaien. De duur van de periode dat het wordt gebruikt is afhankelijk van het soort gewas en de weersomstandigheden. 

Novagryl S wordt gebruikt in kwekerijen als wikkeldoek om karren heen, om jonge planten -  gevoelig tegen temperatuurverschillen - te beschermen gedurende transport en tijdens opslag.  

Agryl I (12gram/m2)

Agryl I (12gram/m2) ►

Agryl I is ontwikkeld voor het beschermen van gewas tegen insecten. 

Ontwikkelt als een zeer lichtgewicht product. Het doek geeft een hoge luchtcirculatie en warmte afvoer. Dit Agryl is geschikt voor velen gewassen. Ook is het gebruikt van vliesdoek beter voor het milieu, omdat u geen chemische producten meer nodig heeft om u gewas te beschermen tegen insecten. 

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m - 4.5m (GR)
250m - 6.5m (GR)
250m - 11m (GR)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Agryl P17 (17gram/m2)

Agryl P17 (17gram/m2) ►

Agryl 17 – is een uniek product en combineert de open structuur en zijn ademend vermogen, welke benodigd zijn voor een sterke groei. Het doek is geschikt voor een breed scala aan landbouwgewassen en wordt veel gebruikt in het landbouw milieu. Agryl 17 wordt al meer dan 30 jaar gebruikt in meer dan 40 landen wereldwijd.

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m 2.2m (GR) 4.1m (GR)
250m - 6.5m (GR)
250m - 8.5m (GR)
250m - 10.5m (R)
250m - 12.75m (R)
250m - 16m (R)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Agryl M

Agryl M ►

Wordt voornamelijk toegepast als gronddoek. Het  doek heeft voldoende perforatie om water door te laten en opeenhoping ervan te voorkomen, terwijl het voldoende licht tegenhoudt (700-1400nm) om de groei van onkruid tegen te gaan.

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m 1.2m (GR) -
250m 1.6m (GR) -
250m 3.2m (GR) -
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Novagryl S (15gram/m2)

Novagryl S (15gram/m2) ►

Novagryl® S is speciaal ontwikkeld om er karren met jonge (kwetsbare) planten voor vervoer mee te wikkelen. Het is een zeer rekbaar doek (tot ongeveer 120%) dat kan worden gebruikt als vervanging voor stretchfolie. 

Wilt u meer informatie over het product graag hier klikken voor Application de NOVAGRYL S Sheet.

Lengte lijmnaden Breedte
500m 0.5m (GR)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Kassen en plastic tunnels

Kassen en plastic tunnels ►

Toegepast in kassen wordt vliesdoek gebruikt als bescherming tegen insecten en wordt het toegepast voor meer lichtdoorlating en schaduw voor hogere opbrengsten en een meer gecontroleerd groei proces.

Zwart gronddoek

Zwart gronddoek ►

Gronddoek verbetert de groei van het gewas door de opkomst van onkruid te bedwingen en tegelijkertijd een gunstiger bodemklimaat te bevorderen. 

Boomkwekerijen

Boomkwekerijen ►

Jonge planten zijn vaak gevoeliger voor externe invloeden dan volgroeide planten. Beschermende maatregelen zijn vaak nodig ter bescherming tegen schade.