Brassica gewas

Brassica gewas

Deze groenten worden geplant in maart-april en afgedekt met vliesdoek om de wortelgroei te verbeteren. Gedurende 4 tot 6 weken afhankelijk van het soort gewas. In dit seizoen is de bodemtemperatuur nog laag welke een snelle wortelgroei beperkt en koude wind remt de vegetatieve groei van de plant. De combinatie van het effect dat het vliesdoek heeft als zowel windbreker en deken ineen zorgt voor een snelle groei en effectieve bescherming van het blad.

Kool

Kool

Geplant in het late voorjaar en bedekt voor een periode van ongeveer 4 tot 6 weken, kan de oogst van kool tot 14 dagen worden versneld. Afhankelijk van de locatie wordt Agryl®17 tot 22 grams aanbevolen. Vroegheid en uniformiteit van het gewas worden verbeterd. Vliesdoek zorgt ook voor een verlenging van duur van de productie.

Broccoli

Broccoli

Broccoli wordt midden maart geplant en agryl® blijft op het gewas voor een periode van 4 tot 6 weken. Het afdekken van de planten zorgt voor een uniform en vroeg gewas (ongeveer 10 dagen eerder). Agryl is een ideaal doek doordat het veel lucht doorlaat. 

Koolrabi

Koolrabi

Koolrabi wordt begin mart geplant en wordt afgedekt totdat de wortels 3 à 4 cm zijn gegroeid. Het gebruik van agryl® verhoogt de uniformiteit en vervroegd de oogst (met ongeveer 10 dagen). 

Bloemkool

Bloemkool

Bloemkool wordt begin maar geplant en wordt afgedekt voor 5 tot 6 weken. Agryl® (17 of 19 grams) laat veel lucht door. Door vliesdoek groeit het gewas uniform en sneller (10 tot 15 dagen).  

Agryl P17 (17gram/m2)

Agryl P17 (17gram/m2) ►

Agryl 17 – is een uniek product en combineert de open structuur en zijn ademend vermogen, welke benodigd zijn voor een sterke groei. Het doek is geschikt voor een breed scala aan landbouwgewassen en wordt veel gebruikt in het landbouw milieu. Agryl 17 wordt al meer dan 30 jaar gebruikt in meer dan 40 landen wereldwijd.

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m 2.2m (GR) 4.1m (GR)
250m - 6.5m (GR)
250m - 8.5m (GR)
250m - 10.5m (R)
250m - 12.75m (R)
250m - 16m (R)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Volle grond

Volle grond ►

Voor toepassingen in de volle grondsteelten is een stevig doek nodig met de mogelijkheden voor de boer om specifieke eisen van het doek naar behoefte te kiezen. Sterkte, hygrometrie, licht- en luchtdoorlatendheid en duurzaamheid zijn erg belangrijk.