Blad-, knol- en bolgroenten

Blad-, knol- en bolgroenten

Deze groenten kunnen zowel worden gezaaid als geplant. Geplante gewassen zijn over het algemeen gevoelig voor veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Door het gebruikt van vliesdoek kan het het risico van deze veranderingen aanzienlijk worden gereduceerd. Gezaaide gewassen behoeven een doek dat korstvorming reduceert en een vochtig en thermisch effect behoudt voor uniforme kieming. In het algemeen hebben ze een belangrijke vegetatieve ontwikkeling.

 

Andijvie

Andijvie

Novagryl wordt aangeraden om vroege zaaiing te bedekken (medio april)  om de kiemkracht te verbeteren (de gesloten structuur zorgt voor een goede luchtvochtigheid) en om de kwaliteit en vroegheid van de wortels te verhogen.  (thermisch effect). Bij een zachter oppervlak en voor een goede ontwikkeling van het gewas, is Novagryl 19 het meest geschikte vliesdoek om Andijvie te beschermen.

Asperges

Asperges

Asperges hebben behoefte aan een doek met een hoog thermisch effect en elasticiteit dat is bestand tegen dagelijkse afdekking tot aan de oogst. Hier wordt Novagryl (19 gram) of Agryl met een midden gewicht aanbevolen. 

Prei

Prei

Als een hoog groeiend oppervlakte gewas, wordt een elastisch Novagryl 19 aangeraden tijdens de met doek bedekte periode van maart – april. Na ongeveer 5-7 weken bedekking met Novagryl, wordt de oogstperiode versneld met 10-15 dagen. Het vliesdoek is ook een effectieve bescherming tegen vorst in het late seizoen.

Sla

Sla

De geplante sla wordt beschermd met vliesdoek van november–december tot maart-april. Sla heeft ruimte nodig om te groeien. Novagryl 19 wordt aanbevolen in het open veld. Agryl P17 wordt voor binnenteelt aanbevolen voor de goede luchtdoorlating. Het gebruik van vliesdoek maakt het mogelijk de productie van sla, in kassen en open veld, te verhogen. De kwaliteit en uniformheid worden ook verbeterd.  

Spinazie

Spinazie

Bescherming zal gebruikt moeten worden vanaf februari tot april, wanneer dit gewas een goede thermische laag en elastische eigenschappen nodig heeft, om beschadiging van breekbaar blad te voorkomen. Novagryl 19 of midden gewicht Agryl wordt aangeraden. De uniformiteit en groeiperiode van het gewas wordt hierdoor verbeterd.

Peterselie

Peterselie

Om een vroege oogst te behalen (1-2 weken), zal de peterselie 4 weken bedekt moeten worden bij de eerste planting in de lente, en de eerste zaailingen voor 6-8 weken. Bedek het gewas 3 weken voor de oogst, om de Peterselie in de herfst tegen de kou te beschermen. Novagryl 19 zorgt voor een optimale bedekking in het open veld. Agryl P17 wordt aangeraden bij binnenteelt.

Veldsla

Veldsla

Veldsla wordt gezaaid in de herfst (september-oktober) en de groeiperiode vindt plaats in de winter. Het gewas wordt bedekt tot en met de oogst (januari tot maart). De bladontwikkeling en de commerciële productiviteit en kwaliteit wordt verbeterd tijdens de winter productie. 

Witlof

Witlof

Witlof in de volle grond wordt van maart tot april gepland en bedekt tot aan het begin van de vorming van de krop. De opbrengst, uniformiteit en vroegheid (1 tot 2 weken) worden allemaal verbeterd.

Agryl P17 (17gram/m2)

Agryl P17 (17gram/m2) ►

Agryl 17 – is een uniek product en combineert de open structuur en zijn ademend vermogen, welke benodigd zijn voor een sterke groei. Het doek is geschikt voor een breed scala aan landbouwgewassen en wordt veel gebruikt in het landbouw milieu. Agryl 17 wordt al meer dan 30 jaar gebruikt in meer dan 40 landen wereldwijd.

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m 2.2m (GR) 4.1m (GR)
250m - 6.5m (GR)
250m - 8.5m (GR)
250m - 10.5m (R)
250m - 12.75m (R)
250m - 16m (R)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Novagryl P22 (22gram/m2)

Novagryl P22 (22gram/m2) ►

Dit product biedt extra duurzaamheid en thermiciteit voor gebieden waar het gewas voortdurend wordt blootgesteld aan kou en wind. Dit betreft voornamelijk de meer noordelijk gelegen landen, waar gevoelige gewassen worden geplant in een koud klimaat en bij installaties met aanzienlijke blootstelling van wind.

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m - 6.60m (GR)
250m - 10.50m (R)
250m - 12.75m (R)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Novagryl P30 (30gram/m2)

Novagryl P30 (30gram/m2) ►

Gewassen die overwinteren worden vaak blootgesteld aan hoge temperatuurverschillen en aan beschadigende combinaties van regen, wind en vorst. Novagryl P30 biedt een hoge thermische efficiëntie van 24%, dit is 3 maal hoger dan een standaard polyethyleen folie. 

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m - 6.5m (GR)
250m - 10.5m (GR)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Agryl M

Agryl M ►

Wordt voornamelijk toegepast als gronddoek. Het  doek heeft voldoende perforatie om water door te laten en opeenhoping ervan te voorkomen, terwijl het voldoende licht tegenhoudt (700-1400nm) om de groei van onkruid tegen te gaan.

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m 1.2m (GR) -
250m 1.6m (GR) -
250m 3.2m (GR) -
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Novagryl P19 (19gram/m2)

Novagryl P19 (19gram/m2) ►

Novagryl P19 biedt boeren een alternatief om de bescherming te verbeteren zonder dat het doek zwaarder wordt. Het wordt gefabriceerd in 3 lagen van fijne weefsels, waardoor het een unieke rekbaarheid heeft dat niet is terug te zien in enkel- of dubbellaagsproducten.

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m 1.5m (GR) 4.0m (GR)
250m - 6.6m (GR)
250m - 8.5m (GR)
250m - 10.5m (R)
250m - 11.3m (R)
250m - 12.1m (R)
250m - 12.8m (R)
250m - 13.6m (R)
250m - 16.0m (R)
250m - 20.4m (R)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Volle grond

Volle grond ►

Voor toepassingen in de volle grondsteelten is een stevig doek nodig met de mogelijkheden voor de boer om specifieke eisen van het doek naar behoefte te kiezen. Sterkte, hygrometrie, licht- en luchtdoorlatendheid en duurzaamheid zijn erg belangrijk. 

Kassen en plastic tunnels

Kassen en plastic tunnels ►

Toegepast in kassen wordt vliesdoek gebruikt als bescherming tegen insecten en wordt het toegepast voor meer lichtdoorlating en schaduw voor hogere opbrengsten en een meer gecontroleerd groei proces.

Microtunnels

Microtunnels ►

Microtunnels gemaakt van Agryl® worden in het algemeen gebruikt voor de teelt van bijvoorbeeld tomaten en paprika’s in Zuid-Europa. In de tunnels wordt een microklimaat gecreëerd met voldoende verticale ruimte voor een goede groei van de plant. 

Zwart gronddoek

Zwart gronddoek ►

Gronddoek verbetert de groei van het gewas door de opkomst van onkruid te bedwingen en tegelijkertijd een gunstiger bodemklimaat te bevorderen.