Macrotunnels

Macrotunnels

Macrotunnels worden gebruikt om meerdere plantbedden tegelijk te bedekken, met daaronder voldoende stahoogte voor de productiemedewerkers om de planten te bereiken. Onder het doek ontstaat hetzelfde klimaat als bij microtunnels.

Fruit-groenten, Cucurbitaceae en zachtfruit

Fruit-groenten, Cucurbitaceae en zachtfruit ►

Deze categorie bestaat bijvoorbeeld uit aardbeien en groenten uit de komkommerfamilie als pompoen, meloen, komkommer en courgette. Deze planten hebben ruwe bladeren en stelen welke het vliesdoek kunnen beschadigen. Ons doek verhoogt de temperatuur en de vochtbalans van de bodem en versneld herstel van de groenten, die vaak zijn geplant. In het algemeen hebben ze een belangrijke vegetatieve ontwikkeling.

Fruit-groenten, Cucurbitaceae en zachtfruitAardbeien, Courgette

Agryl P17 (17gram/m2)

Agryl P17 (17gram/m2) ►

Agryl 17 – is een uniek product en combineert de open structuur en zijn ademend vermogen, welke benodigd zijn voor een sterke groei. Het doek is geschikt voor een breed scala aan landbouwgewassen en wordt veel gebruikt in het landbouw milieu. Agryl 17 wordt al meer dan 30 jaar gebruikt in meer dan 40 landen wereldwijd.

Lengte Breedte lijmnaden Breedte
250m 2.2m (GR) 4.1m (GR)
250m - 6.5m (GR)
250m - 8.5m (GR)
250m - 10.5m (R)
250m - 12.75m (R)
250m - 16m (R)
(GR) Geen Randversterking (R) Randversterking

Toepassingen en informatie

Macrotunnels staan voornamelijk in landen met een warm klimaat. De tunnel wordt gemaakt door vliesdoek tussen houten of metalen frames te bevestigen. De grootste tunnels zijn 10m breed en dienen om schaduw, of om een gifvrije barrière tegen virussen zoals insecten te vormen. Door de grotere oppervlakte is extra stevigheid nodig en wordt vaak voor een doek van 19 gram per m2 gekozen. Agryl®19 g/m2 is 26% sterker dan een doek van 17 g/m2 en met dit zwaardere doek is er ook meer schaduw.